لطفا برکنارش نکنید! «شیگرو ایشیبا» نخست‌وزیر ژاپن استعفا داد یک نماینده مجلس: اگر خانم صادق با هزینه شخصی به سفر رفته است چرا پول بازگردانده شده است؟ سفیر چین در تهران: پکن مخالف زورگویی و تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران است | ترجیح می‌دهیم اضافه کاری کنیم تا ایرانی‌ها در صف ویزا نمانند رئیس پلیس راهور فراجا: خطای صدور جرائم رانندگی نزدیک به صفر شده است | ارقام پلاک خودروها احتمالاً لاتین شود سید عمار حکیم در دیدار با صادق لاریجانی درباره همکاری‌های دوجانبه و تحولات منطقه رایزنی کرد یادداشت عراقچی در گاردین: اروپا باید برای موفقیت دیپلماسی زمان و فضای لازم را ایجاد کند انتقاد رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از نحوه واگذاری سهام فولاد مبارکه، سایپا و ایران‌خودرو سرمایه اجتماعی قربانی رویه‌های اداری رئیس پلیس راهور فراجا: قانون صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان باید اصلاح شود + ویدئو عراقچی: وزارت امور خارجه پیوست سیاست خارجی برای هر منطقه آزاد را تدوین می‌کند وزیر امور خارجه: تهدید به توسل به زور علیه کشورها خطری واضح برای صلح و امنیت بین‌المللی است نایب رئیس مجلس: پزشکیان به زودی به مجلس می‌رود ۳۵۵ گلوله بر پیکر دختر ۵ ساله غزه | فیلم «صدای هند رجب» به جشنواره ونیز رفت یک مقام روس: آمریکا و تروئیکای اروپا برنامه هسته‌ای ایران را سیاسی کرده‌اند سازوکار خدمت وظیفه ورزشکاران در باشگاه‌های ورزشی تعیین شد راهکارهای مجلس برای رفع مشکل پرداخت حق پخش تلویزیونی چیست؟ قالیباف: افزایش قیمت کالا‌های اساسی نشان دهنده ناکارآمدی سیاست‌های فعلی در کنترل تورم و تامین نیاز‌های ضروری است قطع برق تمامی سامانه‌های نظارتی اسرائیل در مرز با اردن را ۱۲ ساعت از کار انداخت مقام لبنانی:‌ رئیس جمهور و نخست وزیر در تصمیم اشتباه دولت تجدید نظر کنند حمله عربستان سعودی به یمن + جزئیات کامل (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) هشدار مقام حزب‌الله نسبت به وقوع سونامی انسانی در لبنان آیا همسر ماکرون، رئیس جمهور فرانسه یک مرد بوده است؟ سردار غیاثی: اتحاد امت اسلامی، کلید تعالی ایران اسلامی است دور سوم مذاکرات فنی ایران و آژانس در وین برگزار شد (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) انفجار در خیبرپختونخواه پاکستان؛ یک نفر کشته و چندین تن زخمی شدند امارات اظهارات نتانیاهو در مورد آوارگی فلسطینی‌ها را محکوم کرد
سرخط خبرها

پزشکیان: در جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم، ناترازی‌ها شرایط را سخت‌تر کرد | عذرخواه مردم هستیم

  • کد خبر: ۳۱۹۴۰۷
  • ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۴
پزشکیان: در جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم، ناترازی‌ها شرایط را سخت‌تر کرد | عذرخواه مردم هستیم
رئیس‌جمهور در دفاع از عملکرد وزیر اقتصاد و دارایی گفت: در جنگ اقتصادی هستیم، این جنگ بسیار بدتر و سهمگین‌تر از جنگ تحمیلی ۸ ساله با صدام است، دشمن می‌خواهد بین ما اختلاف و تفرقه باشد، اجازه ندهیم با اختلاف، دعوا و تفرقه، هدف دشمن محقق شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود پزشکیان، امروز یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ در جلسه بررسی استیضاح وزیر امور اقتصاد و دارایی که در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: مشکلات اقتصادی امروز جامعه به یک نفر مربوط نمی‌شود و نمی‌توانیم همه گناه را به گردن یک نفر بیاندازیم.

وی افزود: ما در جنگ اقتصادی هستیم، این جنگ بسیار بدتر و سهمگین‌تر از جنگ تحمیلی ۸ ساله با صدام است، دشمن می‌خواهید بین ما اختلاف و تفرقه باشد، اجازه ندهیم با اختلاف، دعوا و تفرقه، هدف دشمن محقق شود. دولت همه تلاش خود را بکار گرفته است که مردم مشکل نداشته باشند و مشکلات جامعه و بحران‌های مختلفی که با آن مواجه هستیم حل و فصل شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه قبول داریم در کشور مشکل داریم و هیچکس مصون از خطا و اشتباه نیست، گفت: تنها راه غلبه بر مشکلات وحدت و همدلی است، من هیچ انگیزه‌ای برای ریاست جز خدمت به مردم ندارم.پزشکیان گفت: دوست ندارم بسیاری از مسائل را مطرح کنم چرا که نباید باعث شویم در جامعه ناامیدی ایجاد شود هنگامی که دولت را در دست گرفتیم، با ناترازی در برق، آب، سوخت از یک سو و بدهی‌هایی که در بخش‌های مختلف از جمله مطالبات گندمکاران و سایر گروه‌ها و اقشار مواجه بودیم.

بدهی های به ارث رسیده به دولت چهاردهم از گذشته 

رئیس جمهور با اشاره به اظهارات برخی نمایندگان نسبت به کمبود دارو، اظهار کرد: هنگامی که دولت را تحویل گرفتیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۹۰ هزار میلیارد تومان بدهی داشت. برای گندم مجموع اعتباری که اختصاص یافته بود ۲۲۰ همت بود. در مورد پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان نیز وضع به همین منوال بود. وزارت نیرو ۱۲۰ همت بدهی داشت. تامین اجتماعی نیاز به ۱۲۰ همت بودجه داشت که باید امسال پرداخت می‌شد که بودجه‌ای هم برای آن نداشتیم. تلاش کردیم که این بدهی‌ها را پرداخت کنیم.

پزشکیان با اشاره به بدهی ۱۲۰ همتی وزارت راه و شهرسازی به پیمانکاران برای نگهداری از جاده‌ها، گفت: از سوی دیگر دولت از نخستین روز فعالیت خود با مسائلی همچون شهادت اسماعیل هنیه در تهران، جنگ در غزه، لبنان و انتخاب و تحریم‌ها و فشار حداکثری ترامپ و .. مواجه بوده است؛ در جنگ تمام عیار با دشمن قرار داریم که جنگ ۸ ساله در مقابل آن چیزی نبود.

 

عذرخواهی از مردم به خاطر نارسایی ها و مشکلات ایجاد شده 

وی با تاکید بر اینکه با مقصر دانستن یکدیگر در حالی که در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم مشکلی حل نخواهد شد؛ افزود: از همین تریبون از مردم عزیز کشورمان معذرت خواهی می‌کنم و اعلام می‌کنم که به هیچ وجه دلم نمی‌خواست مازوت بسوزانیم، برق مردم و کارخانه‌ها را قطع کنیم، اما اگر برخی از این کار‌ها را نمی‌کردیم، مجبور بودیم در زمستان گاز مردم را قطع کنیم. به اجبار کاری را که دلمان نمی‌خواست انجام دادیم.

رئیس‌جمهور گفت: رهبر انقلاب امسال را سال تولید و رونق اقتصادی نامیدند، اما ما مجبور شدیم که برق کارخانجات را قطع کنیم. شما بهتر می‌دانید که در اقتصاد تغییر و تحولات زمان‌بر است؛ می‌گویید چرا در ۶ ماه اینطور نشد و آنطور شد. ترامپ دوباره قانونی را امضا کرده است که بسیاری از کشتی‌های ما در دریا تحریم شده‌اند و نمی‌دانند که محموله نفت و گاز خود را چطور تخلیه کنند.

پزشکیان اظهار کرد: ۶ میلیارد دلار دست قطر داریم که پس نمی‌دهند، در ترکیه و عراق هم وضع به همین منوال است. از سوی دیگر هر روز توقعات را در جامعه افزایش می‌دهیم.وی افزود: در جلسه‌ای که با سران قوا به صورت هفتگی برگزار می‌کنیم، برای برون رفت از همه مشکلات گفت‌و‌گو می‌کنیم و برنامه داریم.

‌نمی‌توان همه تقصیر‌ها را به گردن یک نفر انداخت

رئیس‌جمهور گفت: تصمیمی در جلسه سران قوا اتخاذ شد، اما نمی‌توانستیم آنرا اجرا کنیم، باید یک گروه دیگر تصمیم می‌گرفت تا ما بتوانیم آنرا اعلام کنیم؛ مگر یک نفر به تنهایی می‌تواند برای شرایط اقتصادی تصمیم بگیرد و اجرا کند و بعد ما همه گناهان را به گردن او بیاندازیم و بگوییم اگر او برود مشکلات حل می‌شود.

پزشکیان تاکید کرد: در جنگ تمام عیار با دشمن هستیم و آنها می‌خواهند دولت، مجلس و مردم نتوانند با موفقیت کار خود را انجام دهند. فقط ۶ ماه است که وزیر اقتصاد بر سر کار آمده، مگر می‌شود با همه این بدهکاری‌ها و مشکلات تغییرات اساسی داد، اگر می‌شد قبلا این معجزات را انجام می‌دادند و این فشار پیش از این وجود نداشت. نمی‌گویم کار ما بسیار خوب بوده است، اما با تمام وجود تلاش می‌کنیم که مشکلات مردم را حل کنیم.

وی اظهار داشت: حل شدن بسیاری از مشکلات به سادگی انجام نشده است؛ چندین بار از رهبر انقلاب مجوز گرفتیم که از صندوق ذخیره ارزی برداشت کنیم تا بتوانیم بدهی‌ها و پاداش‌ها را پرداخت کنیم. برای حل مشکل سفره مردم یک میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی برداشت کردیم. برنامه داریم که مشکل معیشت مردم را در سال آینده حل کنیم، هر روز و هر شب پیگیری می‌کنیم که مشکلات را حل کنیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به مذاکرات شخصی خود با بسیاری از سرمایه‌گذاران، بار دیگر تاکید کرد: در شرایط جنگی قرار داریم، جنگی به مراتب سخت‌تر از جنگ هشت ساله در مقابل رژیم بعثی عراق. از سوی دیگر دشمن دائما به دنبال اختلاف افکنی بین ماست و در این شرایط از شما می‌خواهیم که به ما کمک کنید؛ در شرایط پیش از سال نو که باید حقوق و یارانه بپردازیم و به فکر مشکلات مردم باشیم، وزارت اقتصاد و دارایی را متزلزل نکنیم. در این شرایط اگر بخواهیم یک نفر دیگر را بیاوریم و او هم به مدت سه ماه طول می‌کشد که افراد مورد نظر خود را بیاورد، دوره تمام خواهد شد.

پزشکیان افزود: دشمن آگاهانه و هوشیارانه حلقه اقتصاد را بر ما تنگ‌تر می‌کند. نمی‌گوییم اشتباه نداریم ولی با تمام وجود می‌خواهیم مشکلات مردم را حل کنیم. بر آنچه رهبر انقلاب در ارتباط با سیاست با آمریکا اعلام کرده‌اند پایبندیم و ایستاده‌ایم که بتوانیم کشور را از این وضعیت خارج کنیم، اما این بدون هماهنگی و همدلی امکانپذیر نیست. اگر بخواهیم این روند را طی کنیم و هر روز یک وزیر را استیضاح کنیم امکان ندارد.

وی اظهار داشت: ما هر روز در جلسات خود به فکر حل مشکلات هستیم، تقاضای حل مشکلات را دارید و از وضعیت صندوق آگاهی دارید اگر بودجه‌ای وجود داشت هزینه می‌کردیم. مشکل داریم، مردم با مشکل مواجه هستند، اما خروج از این بحران تنها با وحدت و همدلی امکانپذیر است.

انگیزه‌ای جز خدمت به مردم ندارم

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه انگیزه‌ای جز خدمت به مردم ندارم، گفت: اگر هستم برای این است که بتوانم مشکلات مردم را حل کنم و باید هم حل کنیم. اگر قبول دارید که در جنگ هستیم، باید بدانیم که مشکل ایجاد خواهد شد، مشکل بمب نیست بلکه مسائل و مشکلات اقتصادی است که ایجاد شده است. می‌خواهید بگویید جنگ می‌کنیم ولی مشکلی پیش نخواهد آمد، این غیرممکن است. دشمن می‌خواهد بین ما اختلاف ایجاد کند و بعد سوار بر این اختلافات شود، به دنبال این هستند که ما با هم دعوا کنیم و آنها کار خودشان را انجام دهند.

پزشکیان با بیان اینکه هر تصمیمی مجلس بگیرد اجرا خواهیم کرد، اما نتیجه آن منجر به حل مشکلات نمی‌شود؛ گفت: ما که میزان دارایی و بدهی‌های خود را می‌دانیم، بازار را می‌شناسیم، آیا قرار است معجزه اتفاق بیفتد. باید راه پیدا کنیم، راه آن ارتباط با همسایگان است که در حال کار کردن بر روی آن هستیم. در حال اختیار دادن به استانداران هستیم که بتوانند مشکلات ما را حل کنند. تلاش می‌کنیم که از ظرفیت بریکس و شانگهای برای حل مشکلات استفاده کنیم.

وی تاکید کرد برای حل ناترازی‌ها در برق و گاز برنامه داریم، برنامه‌ها از گذشته تهیه شده است، اما اجرای آن جز همدلی و همراهی امکانپذیر نیست چرا که هر تغییر، مداخله و متغییر‌هایی بدون همدلی و همراهی امکانپذیر نیست. هر مداخله‌ای، صدای یک گروه را درخواهد آورد. باید تلاش کنیم که مداخلات به نفع جامعه و ملت و انقلاب تمام شود.

رئیس‌جمهور ادامه داد: در جنگ اقتصادی نمی‌توانیم با یک نسخه تمام مشکلات را حل کنیم، اینطور نیست که آقای همتی بیاید و یک دستور بدهد و همه ما اطاعت کنیم، امکان ندارد که با تصمیم یک نفر تمام مملکت تغییر کند، ممکن است در رفتار و گفتار برخی اشتباهات صورت گرفته باشد.

درمورد مذاکره بر موضعی که رهبر انقلاب مشخص کردند خواهیم ایستاد

پزشکیان ادامه داد: بنده اعتقاد داشتم که گفت‌و‌گو کنیم بهتر است، رهبر انقلاب فرمودند که با آمریکا گفت‌و‌گو نمی‌کنیم و بنده هم اعلام کردم ما با آمریکا گفت‌و‌گو نمی‌کنیم. ولی باید راه‌های مناسب را پیدا کنیم که مشکلات را حل کنیم.

وی افزود: بنده معتقد به گفت‌و‌گو هستم، خواهم ماند، اما تا آخر بر روی موضعی که رهبر انقلاب مشخص کرده‌اند، خواهیم ایستاد و بجز آن عمل نخواهیم کرد ممکن است من باوری داشته باشم، اما وقتی که رهبر انقلاب جهت‌گیری مشخص می‌کنند باید خودمان را با آن تطبیق دهیم و برای این موضوع باید راه را پیدا کنیم.

رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود در دفاع از وزیر امور اقتصادی و دارایی از نمایندگان خواست کرد که روند فعالیت دولت را با بی ثباتی مواجه نکنند، باید با گفت‌و‌گو مشکل را حل کنیم، با حذف کردن مشکل حل نخواهد شد و چیزی جز بی ثباتی، ناامن شدن بازار و مشکلات در بر نخواهد داشت.

پزشکیان خطاب به نمایندگان مجلس افزود: تاکنون کمک کرده‌اید و پس از این نیز ما را کمک کنید، هر کس که می‌خواهد راهی به ما نشان دهد، دستش را می‌بوسیم ولی باید دست به دست هم دهیم. کالابرگی که مجلس مشخص کرده است را برای سال آینده به صورت کامل انجام خواهیم داد، اعلام کرده‌ایم که اگر در دولت فعالیت عمرانی هم انجام ندهیم، مشکل معیشت مردم را حل خواهیم کرد.

وی اظهار داشت: برای پرداخت بدهی‌های بخش بهداشت و درمان از رهبر انقلاب اجازه گرفتیم ۹۰ همت از صندوق ذخیره ارزی برداشت کنیم، آیا این بدهی مربوط این دولت بود؟ روندی ایجاد شده بود که باید آنرا حل می‌کردیم، مشکلات اقتصادی نیز به همین صورت است، مشکلات فرهنگی نیز به همین صورت است، به ما اجازه دهید و همراهی بیشتر داشته باشید که بتوانیم ناترازی‌ها را جبران کنیم.

مجلس همکاری کند بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه اگر اقدامات اساسی انجام ندهیم برای سال آینده با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم شد، گفت: اجازه نخواهیم داد کارخانه‌ها تعطیل و برای تولید مشکلات ایجاد شود. برای حل مشکلات تاکنون همراهی کرده‌اید الان هم ما را کمک کنید تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم.

وی افزود: در چارچوب سیاست‌های کلی رهبر انقلاب و قانون برنامه عمل می‌کنیم. خدمت رهبر انقلاب بودیم، ایشان هم اعلام کردند که شما تصمیم بگیرید و برای بهبود وضعیتی که در آن گرفتاریم، هر کمکی لازم باشد کمک خواهم کرد. باید با هم همفکری کنیم و هر مشکلی که وجود داشته باشد را رهبر انقلاب کمک خواهند کرد، در جلسه‌ای که با سران داشتند این را اعلام کردند و الان نیز همان مسیر را ادامه خواهیم داد و سعی می‌کنیم مشکلات را حل کنیم.

پزشکیان ادامه داد: اگر قرار باشد بر مسیر اختلاف پیش برویم، همین نگرانی که از معیشت مردم دارید نگران این هستم که وضعیت بدتر شود. ما نخواهیم گذاشت ولی در ۶ ماه که مدتی از آن به استقرار و معرفی گذشته است و هنوز نتوانسته‌اند مدیران شایسته خود را بچینند و به یک نگاه و زبان مشترک برسند، زمان کافی نیست. مدیریت در عرض ۶ ماه قابل تغییر نیست و فرآیند‌ها اینطور نیست که کسی بیاید و فردا همه مشکلات را حل کند.

رئیس جمهور اظهار داشت: وحدت، انسجام، همدلی و همراهی داشته باشیم و بپذیریم در جنگ تمام عیار مقابل دشمن هستیم، آنها محکم ایستاده‌اند و ما هم باید محکم بایستیم. با دعوا کار حل نمی‌شود بلکه باید دست به دست هم دهیم که بتوانیم مشکلات جامعه و مردم را حل کنیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->